24 Ιουνίου 2012

Το Curiosity στο Άρη στις 6 ΑυγούστουΘυμάστε το Curiosity της NASA, ένα εξάτροχο όχημα που εκτοξεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2011 με προορισμό του τον μεγάλο Κρατήρα Γκέιλ στον Άρη;
Έπειτα από 8 και κάτι μήνες ταξιδιού στο διάστημα, αναμένεται να ακουμπήσει τους τροχούς του στον Αρειανό έδαφος στις 8:31 π.μ (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2012 .

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε τον εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο προσεδάφισης του Curiosity Rover στο Άρη μέσα από ένα δραματικό βίντεο που δημιούργησε η ίδια η NASA.

Εκτός από τις δυσκολίες του τρόπου προσεδάφισης στον Άρη υπάρχει ακόμα ένα αρνητικό. Κατά την διάρκεια της πτώσης της κάψουλας μέσα στην ατμόσφαιρα του Άρη και ακόμα και λίγα λεπτά μετά από την στιγμή που το όχημα θα ακουμπήσει τον Άρη όλοι εμείς στην Γη δεν θα ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει, αν δηλαδή πέτυχε η προσεδάφιση ή όχι, καθώς χρειάζονται 14 ολόκληρα λεπτά για να φτάσει το σήμα από τον Άρη στην βάση της NASA στην Γη.
Έτσι θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν η προσεδάφιση πέτυχε τουλάχιστον 7 λεπτά μετά από την είσοδο της κάψουλας στην ατμόσφαιρα! Το γεγονός αυτό ονομάζεται "Seven Minutes of Terror" από την NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια