17 Ιανουαρίου 2012

Internet SOPA Strike!

Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ίντερνετ καθώς είναι η μέρα που επέλεξαν μεγάλα ή μη site για να αντιδράσουν στα νομοσχέδια SOPA και PIPA του Αμερικάνικου κογκρέσου.

Μπορεί και ο ίδιος ο Obama να είπε: "Δεν υποστηρίζουμε τη νομοθεσία που μειώνει την ελευθερία έκφρασης και υπονομεύει το Internet" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το νομοσχέδιο αποσύρθηκε τελείως απλά δεν αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Τι γίνεται όμως μελλοντικά;

Γι' αυτό παρόλο που έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν πρόκειται να ψηφιστεί τώρα, πολλές επιχειρήσεις θα δείξουν αύριο την δυσαρέσκιά τους προς αυτό κλείνοντας τις ιστοσελίδες τους και προβάλλοντας ένα μήνυμα για την κίνησή τους αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το ίδιο το Google θα "διαδηλώσει" κατά του SOPA όχι όμως μην παρέχοντας τις υπηρεσίες τους αλλά απλά προβάλλοντας ένα μήνυμα στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε και εσείς στον αγώνα, επισκευτείτε αυτή την ιστοσελίδα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα κώδικα JavaScript στην ιστοσελίδα σας ώστε να μαυρίσει κατά την διάρκεια της διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια