8 Νοεμβρίου 2011

Samsung Galaxy Note: ένα κινητό-tablet

Το Samsung Galaxy Note είναι ένα κινητό τηλέφωνο με διαστάσεις ενός tablet!

Πώς όμως γίνεται ένα κινητό να προσφέρει την άνεση ενός tablet; Αυτό επιτυχγάνεται χάρη στην τεράστια HD Super AMOLED οθόνη 5,3 ιντσών που διαθέτει. Έτσι, σπάνια θα χρειαστεί να κάνετε pinch to zoom για να διαβάσετε μια ιστοσελίδα καθώς αυτή θα προβάλλεται κανονικά στην μεγάλη οθόνη του Galaxy Note σας. Επιπλέον, η HD ανάλυση των 800 x 1280 pixel της οθόνης καθιστά απολαυστική τόσο την παρακολούθηση 720p βίντεο όσο και την εμπειρία ενός παιχνιδιού στις 5,3 ίντσες.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρά την μεγάλη σε μέγεθος οθόνη του, το Galaxy Note μπορεί να χωρέσει άνετα στην τσέπη σας, με διαστάσεις 146.9 x 83 x 9.65 mm ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας ενώ το Gorilla Glass της οθόνης, την προστατεύει από τις γρατζουνιές.

Τις 5,3 ίντσες της οθόνης του συνοδεύει η έκδοση 2.3 του λειτουργικού συστήματος της Google, του Android.
Ο γρήγορος διπύρηνος επεξεργαστής του, χρονισμένος στα 1,4 GHz, διασφαλίζει τη γρήγορη και ομαλή λειτουργία της συσκευής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ενώ κάνει το multitasking παιχνιδάκι.

Στις προηγμένες λειτουργίες της συσκευής, η Samsung έχει συμπεριλάβει το εργαλείο S Pen το οποίο σε συνδυασμό με την οθόνη αφής προσφέρουν μία εντελώς μοναδική εμπειρία χρήσης. Με το S Pen ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει χειρόγραφα κείμενα ή να σχεδιάσει μία ζωγραφιά στην οθόνη αφής ακριβώς σαν να γράφει σε χαρτί με ένα στιλό αλλά και να σημειώσει πάνω στις φωτογραφίες και να μοιραστεί το περιεχόμενο με sms, e-mail και στιγμιαία μηνύματα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει η κάμερα με ανάλυση 8 Megapixel με LED flash και με δυνατότητα εγγραφής Full HD 1080p βίντεο στα 24-30 fps, η δεύτερη εμπρόσθια κάμερα 2 Megapixel για την πραγματοποιήση βίντεοκλήσεων, τα 16/32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου καθώς και ο NFC controller. Βέβαια δεν απουσιάζουν η υποστήριξη για Wi-Fi 802.11a/b/g/n, το Bluetooth 3.0, το επιταχυνσιόμετρο για περιστροφή της οθόνης, ο proximity sensor για σβήσιμο της οθόνης κατά την διάρκεια της κλήσης, η ψηφιακή πυξίδα, η ενεργή ακύρωση του περιβάλλοντα θορύβου, το Assisted GPS αλλά και ένα ηλεκτρονικό βαρόμετρο.

Τέλος η Li-on 2500 mAh μπαταρία του προσφέρει μεγάλη διάρκεια χρήσης αντίστοιχη με αυτή του iPad της Apple.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Samsung Galaxy Note ένα πάρα πολύ καλό smartphone με χαρακτηριστικά tablet που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι ότι ίσως φαίνεστε λίγο αστείος όταν το κρατάτε δίπλα στο αυτί σας κατά την διάρκεια μιας κλήσης εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του...

Sponsored by Samsung

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια