5 Οκτωβρίου 2011

Ανακοινώθηκε το ''νέο'' iPhone 4S

Εχτές το βράδυ η Apple παρουσίασε, μέσα από το ειδικό event "Let's talk iPhone", το νέο iPhone 4S. Αντίθετα με ότι περίμεναν πολλοί και με ακόμα περισσότερες φήμες, δεν παρουσιάστηκε το iPhone 5 αλλά μόνο μια ανανεωμένη, σε hardware, έκδοση του iPhone 4.

Το iPhone 4S εξωτερικά είναι ολόιδιο με τον πρόγονό του, διαθέτει την ίδια Retina οθόνη 3,5" και κυκλοφορεί σε μαύρο και σε άσπρο.
Στα εσωτερικά του όμως, υπάρχουν αλλαγές με τον διπύρηνο επεξεργαστή A5 στα 800Mhz που προσφέρει διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το iPhone 4 και επταπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας γραφικών. Ακόμα, διαθέτει διπλή κεραία για καλύτερο λήψη ακόμα και σε περιοχές με αδύναμο σήμα.

Βελτίωση έχει υποστεί και η κάμερα, η οποία πλέον είναι 8 MegaPixel με φακό f2.4 και αισθητήρα ικανό για 73% περισσότερο φως σε σύγκριση με το iPhone 4 και 30% μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργίας. Το iPhone 4S διαθέτει επιπλέον σταθεροποιητή εικόνας, noise reductionκαι και μπορεί να γράφει βίντεο στα 1080p.

Σύμφωνα με την Apple η διάρκεια της μπαταρία θα είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 4 με δυνατότητα 8 ωρών ομιλίας σε δίκτυα 3G, 14 ωρών σε δίκτυα 2G, ή 10 ωρών αναπαραγωγής βίντεο.


Τέλος, θα διαθέτει το νέο iOS 5, με αρκετές αλλαγές και προσθήκες. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές είναι η εφαρμογή Siri που αποτελεί τον προσωπικό βοηθό του χρήστη, υπακούοντας σε φωνητικές εντολές (δυστυχώς μόνο στην Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα) του τύπου “ξύπνα με αύριο στις 8 το πρωί”, “τι καιρό θα έχει το μεσημέρι” κλπ.

Το iPhone 4S θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις 16GB (199$)/32GB (299$)/64GB (399$) και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις 14 Οκτωβρίου σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία.
Η κυκλοφορία του σε 22 ακόμα χώρες – με την Ελλάδα να απουσιάζει από την λίστα – θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του 2011 σε ακόμα 70 χώρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της Τρίτης, δεν φαίνεται να εντυπωσίασε την αγορά, κυρίως λόγω των προηγούμενων φημών για το iPhone 5, μάλιστα η τιμή της μετοχής της Αpple έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια