3 Σεπτεμβρίου 2011

Ultrabooks, τι είναι;

Πρώτα υπήρχαν τα notebooks, μετά ήρθαν τα netbooks, αργότερα τα tablets και τώρα τα ultrabooks!
Τι είναι όμως τα ultabooks;

Ultrabooks ονομάζει η Intel το μέλλον των φορητών υπολογιστών. Στην ουσία είναι κάτι ενδιάμεσο σε notebook και tablet. Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά ενός ultrabook σύμφωνα με την Intel πρέπει να είναι: πάχος κάτω από 22 χιλιοστά, μπαταρία με αυτονομία τουλάχιστον 5 ώρες συνεχούς λειτουργίας (φτάνει ακόμα και τις 8 ώρες υπό συνθήκες), γρήγορη εκκίνηση και σύνδεση με άλλες συσκευές, χρήση SSD αντί για σκληρό δίσκο, επεξεργαστή Intel Sandy Bridge και μελλοντικά Intel Ivy Bridge, υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε επίπεδο hardware και όλα αυτά σε τιμή μικρότερη των 1000 δολαρίων!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ultrabook είναι το MacBook Air της Apple. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και το Aspire S3, το ultrabook της Acer ενώ λίγο πιο πριν ανακοίνωσε και η Asus δύο ultrabooks, τα UX21 και UX31 (βλ. φωτογραφία).

Τα ultrabooks απευθύνονται κυρίως στα μεσαία στρώματα της αγοράς και κυρίως σε χρήστες που θέλουν ένα όσο το δυνατόν πιο φορητό υπολογιστή με ισχυρές επιδόσεις και χαρακτηριστικά ενός tablet όπως η άμεση εκκίνηση.

Μένει να δούμε πώς θα τα αποδεχτεί η αγορά. Η Intel μάλιστα υποστηρίζει ότι το μεγάλο «κύμα» αναμένεται το 2012 που τα ultrabooks θα αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας αγοράς φορητών υπολογιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια