30 Σεπτεμβρίου 2011

O Chrome θα ξεπεράσει τον Firefox αργά ή γρήγορα

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η StatCounter, μια δημοφιλής εταιρία διαδικτυακών μετρήσεων, ο Google Chrome θα κατέχει την δεύτερη θέση στην λίστα των δημοφιλέστερων browser, εκθρονίζοντας τον Firefox, μέχρι το τέλος του έτους!

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι από την αρχή του 2011 το μερίδιο του Chrome αυξάνεται κατά περίπου 1% κάθε μήνα, ενώ αντίθετα το μερίδιο του Firefox μειώνεται κάθε μήνα κατά περίπου 0,5%.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη ο Chrome είχε μερίδιο 23,16% στην παγκόσμια αγορά ενώ ο Firefox μόλις 27,49%. Την πρώτη θέση διαθέτει ο Internet Explorer με μερίδιο 41,89.

Βέβαια, τα στοιχεία της StatCounter διαφέρουν από τα στοιχεία άλλων εταιριών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Net Applications, της οποίας τα στοιχεία θεωρούνται πιο αξιόπιστα, έδινε τον Αύγουστο ποσοστό 22,6% για τον Firefox και μόλις 15,5% για τον Google Chrome. Και με αυτά τα στοιχεία όμως, ο Google Chrome αναμένεται να περάσει στην δεύτερη θέση της λίστα μέχρι τα μέσα του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια