30 Αυγούστου 2011

Πατέντα για την προστασία του απορρήτου των συσκευών από την Apple

Πριν κάτι μήνες η Apple είχε κατοχυρώσει μια πατέντα για την προστασία της οθόνης της αγαπημένης i-συσκευής ενός χρήστη από τα μάτια τρίτων. Αυτό γινόταν δυνατό με τον επιλεκτικό περιορισμό της γωνίας θέασης της οθόνης της συσκευής με αποτέλεσμα μόνο ο χρήστης, ο οποίος κρατάει την συσκευή ακριβώς μπροστά του, να μπορεί να δει την οθόνη. Από το πλάι η οθόνη φαίνεται κενή και έτσι τα περίεργα μάτια δεν μπορούν να δουν τι εσείς κάνετε.

Πρόσφατα, η Apple κατοχύρωσε άλλη μια πατέντα με τον ίδιο σκοπό. Η πατέντα αυτή έχει το όνομα "Obfuscating the Display of Information and Removing the Obfuscation Using a Filter".
Αυτή τη φορά όμως δεν περιορίζεται η γωνία θέασης της οθόνης αλλά μπορεί να διαφοροποιηθεί η εικόνα της οθόνης με τον έλεγχο του χρώματος, της συχνότητας και της πολικότητας της οθόνης με αποτέλεσμα όλοι όσοι κοιτάζουν την οθόνη να μην βλέπουν τα ίδια πράγματα. Αυτό γίνεται με την βοήθεια ενός φίλτρου, το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται ενσωματωμένο σε γυαλιά π.χ. ηλίου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν βέβαια να μην γίνουν ποτέ πραγματικότητα, επειδή είναι απλά πατέντες προς το παρόν, αλλά είναι ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τις διάφορες ιδέες που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια