31 Δεκεμβρίου 2010

Game On 2.0: Η μεγαλύτερη Έκθεση γυρω απο τα video games

Εχτές μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ την έκθεση Game On 2.0, η οποία θα βρίσκεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 στο Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια, διεθνούς φήμης, έκθεση για όλους του φανατικούς gamers ή μη στην οποία μπορεί κανείς να δει αλλά και να παίξει περισσότερα από 120 βιντεοπαιχνίδια από τις αρχές του 60 έως σήμερα, όπως το Pac-man, το Asteroids αλλά και το Gran Turismo 5 σε 3D τηλεόραση.
Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να παίξει παιχνίδια με την χρήση του Playstation Move αλλά και του Microsoft Kinect.

Εκτός όμως από την αλληλεπίδραση του επισκέπτη με τα videogames παλαιότερης εποχής, δίνεται σε αυτόν η δυνατότητα να ξαναδεί ή να έχει την πρώτη του επαφή (λόγω ηλικίας) με τις κλασσικές κονσόλες των Atari, Nintendo και Sega. Εννοείται βέβαια ότι δεν λείπουν το XBOX αλλά και το Playstation 1 και 2.

Τέλος, highlight της έκθεσης είναι το “Virtusphere”. Πρόκειται για ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μεταφέρει τον χρήστη σε ένα εικονικό περιβάλλον κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού.
Το Virtusphere είναι στην ουσία μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, που κινείται 360 μοίρες, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φυσική κίνηση του παίκτη.
Ο παίχτης επιλέγει από πριν το παιχνίδι που θέλει να παίξει και με την βοήθεια των ειδικών ασύρματων γυαλιών γίνεται μέρος του παιχνιδιού.

Η Game On 2.0 είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, στην κουλτούρα και στο μέλλον των video games που κατά την γνώμη δεν πρέπει να χάσετε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια