5 Δεκεμβρίου 2010

Boeing X-37B: ένα αυτόνομο διαστημόπλοιο

Το X-37B είναι ένα αυτόνομο διαστημόπλοιο κατασκευασμένο από την Boeing αρχικά για την NASA και στην συνέχεια για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
Το X-37B είναι στην ουσία ένα μη επανδρωμένο μικρό διαστημικό λεωφορείο. Έχει το 1/4 του μεγέθους των διαστημικών λεωφορείων της NASA και διαθέτει μπαταρίες και ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι μπορούν να το κρατήσουν σε τροχιά έως και εννέα μήνες !

Το παραπάνω μάλιστα επιβεβαιώθηκε αφού έπειτα από την εκτοξευσή του στις 23 Απριλίου του 2010 επέστρεψε σήμερα (5 Δεκεμβρίου) στην Γη μετά από 7 μήνες στο διάστημα.

Αυτό που κάνει όμως το X-37B να διαφέρει είναι ότι δεν απαιτείται ο απομακρυσμένος χειρισμός του από ανθρώπους καθώς διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόματου πιλότου που του επιτρέπει, εκτός από το να ρυθμίζει την τροχιά του στο διάστημα,να επιστρέψει στην Γη και να προσγειωθεί χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.

Επίσης σημαντικό είναι ότι αμέσως μετά την επανείσοδό και προσγείωσή του απαιτούνται μόλις 15 ημέρες για την εκτόξευσή του και πάλι στο διάστημα.

Αυτό που, όμως, δεν είναι γνωστό το αντικείμενο της αποστολής του. Εξαιτίας αυτής της μυστικότητας γύρω από το θέμα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το X-37B είναι ένα όπλο το οποίο στάλθηκε για να αντιμετωπίσει μια απειλή από το διάστημα. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα κατασκοπευτικό εργαλείο αλλά και όπλο αλλά όχι για απειλές στο διάστημα αλλά επάνω στην Γη.
Εσείς τι πιστεύετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια