13 Οκτωβρίου 2010

Όταν η τηλεόραση συνάντησε το Internet

Εχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας Google TV.
Από το όνομα της και μόνο γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια σύνδεσης του διαδικτύου με την τηλεόραση από την Google.

Συγκεκριμένα, μέσω των συμβατών με το Google TV συσκευών, ο χρήστης θα μπορεί να σερφάρει στο ίντερνετ, να βλέπει βίντεο από το YouTube, να μένει συνδεδεμένος με τους φίλους του μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twiter κ.α.) και βέβαια να βλέπει τηλεόραση είτε αυτή είναι live broadcast είτε on-demand.

Στο event της Google, εχτές, παρουσιάστηκαν οι πρώτες τηλεοράσεις που είναι συμβατές με το Google TV από την Sony. Οι τηλεοράσεις αυτές διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android και ο χρήστης θα μπορεί να προσθέτει εφαρμογές και widgets σε αυτές μέσω του Android Market όταν το τελευταίο γίνει διαθέσιμο στις αρχές του 2011.

Αυτό που έκανε όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το μοναδικό τηλεχειριστήριο που συνοδεύει τις παραπάνω τηλεοράσεις. Συγκεκριμένα, αυτό που το κάνει να διαφέρει είναι το QWERTY πληκτρολόγιο που διαθέτει (!) και διευκολύνει απίστευτα την πλοήγηση στο διαδίκτυο και την αναζήτηση βίντεο στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια