22 Οκτωβρίου 2010

Περί ADSL στην Ελλάδα...

Μπορεί σήμερα στην Ελλάδα να έχουμε υποδομές για γρήγορο internet, δηλαδή ADSL, αυτό όμως που μας λείπει είναι η εξυπηρέτηση πελατών!

Γιατί όμως το λέω αυτό;
Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε ακούσει-δει διαφημίσεις για το υπερβολικά (!) γρήγορο internet της x ή y εταιρίας. Αυτό όμως που δεν φαίνεται σε αυτές τις διαφημίσεις είναι η ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών αν και όταν αυτή είναι διαθέσιμη αλλά και υπαρκτή.

Ας περάσω τώρα στο πρόβλημά μου. Στις 20/09/2010 έκανα αίτηση για double-play, με καινούρια τηλεφωνική γραμμή, σε γνωστό εναλλακτικό πάροχο. Σχεδόν άμεσα, μέσα σε μία εβδομάδα ήρθε στο σπίτι μου το router του παρόχου μέσω εταιρίας courier. Μετά από ακόμα μια εβδομάδα μου τηλεφώνησαν από την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου για να με ενημερώσουν ότι το γειτονικό νούμερο που είχα δώσει στην αίτησή μου δεν έγινε δεκτό από τον ΟΤΕ.

Και ρωτάω: για ποιο λόγο, στο έτος 2010, χρειάζεται να δώσεις έναν γειτονικό αριθμό του ΟΤΕ στον ΟΤΕ ώστε να βρει την "ακριβή θέση" του σπιτιού σου ώστε να σου συνδέσει την νέα τηλεφωνική γραμμή και δεν του αρκεί η διεύθυνση και ο αριθμός του σπιτιού;
Ακόμα, πρέπει εγώ να γυρίζω από σπίτι σε σπίτι στη γειτονία μου και να ρωτάω αν έχουν τηλέφωνο ΟΤΕ ή κάποιον εναλλακτικό πάροχο; Και τι γίνεται στην περίπτωση που είμαι ο πρώτος που θέλει να βάλει τηλεφωνική γραμμή και δεν υπάρχει γειτονικός αριθμός ΟΤΕ;

Ως απάντησή μου έδωσα λοιπόν στον πάροχο ένα νέο γειτονικό αριθμό πιστεύοντας ότι το παραπάνω πρόβλημα ήταν απλά τυχαίο.
Αυτό πίστευα μέχρι και σήμερα και γνώριζα ότι η συνδεσή μου θα ενεργοποιούταν "το αργότερο έως τις 04/11/2010".

Σήμερα όμως το πρωί επικοινώνησε και πάλι ο εναλλακτικός πάροχος μαζί μου για να με ενημερώσει ότι και η νέα αίτησή μου στον ΟΤΕ δεν έγινε δεκτή λόγω λανθασμένου αριθμού.
Συγκεκριμένα μου είπαν ότι ο αριθμός που τους έδωσα δεν είναι καν κοντά στο σπίτι μου!
Άσχετα αν πρόκειται για ένα κέντρο ξένων γλωσσών δίπλα (ακριβώς!) από το σπίτι μου!

Όλα αυτά, δεν συμβαίνουν σε κάποιο χωριό αλλά στην πόλη των Χανίων!
Και ξαναρωτώ: γιατί ο courier που μου έφερε το router βρήκε το σπίτι μου με την πρώτη και ο ΟΤΕ δεν κατάφερε ακόμα και μετά από ένα μήνα (!) να εντοπίσει το σπίτι μου;

Το συμπέρασμα μου από τα παραπάνω είναι ότι δεν θα έχω ADSL (Π)ΟΤΕ !

Update: Ναί, στις 10/12/10 συνδέθηκα στο διαδίκτυο μέσω ADSL με ταχύτητα 4 Mbps !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια