4 Σεπτεμβρίου 2010

Samsung Wireless USB chip με HD streaming δυνατότητες


Η Samsung κατάφερε να συνδιάσει το προτόκολλο "Wireless USB" με την μετάδοση (streaming) High Definition βίντεο και μάλιστα με ένα πολύ μικρό κόστος σε ενέργεια.

Για όσους δεν το γνωριζεται, το προτόκολλο "Wireless USB" είναι μια τεχνολογία παρόμοια με το Wi-Fi που έχουμε σήμερα αλλά αφορά την σύνδεση συσκευών με τον υπολογιστή και όχι υπολογιστών μεταξύ τους, όπως κάνει το Wi-Fi. Επιπλέον το Wireless USB χρησιμοποιεί την Ultra Wide Band για την μετάδοση των σημάτων του σε αντίθεση με το Wi-Fi που εκπέμπει στα 2.4 GHz ή στα 5 GHz.

H Samsung λοιπόν, κατάφερε να φτιάξει ένα τσιπ Wireless USB το οποίο έχει το απαραίτητο bandwidth για την μεταφορά High Definition περιεχομένου με streaming. Αναλυτικά το bandwidth του φτάνει τα 480Mbps.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι για να λειτουργίσει αυτό το τσιπ απαιτεί μόνο 300mW δηλαδή ενέργεια που μπορεί να παράγει μέχρι και η ποιό μικρή μπαταρία ενός κινητού.

Στο κοντινό μέλλον λοιπόν θα υπάρχουν κινητά, τηλεοράσεις, βιντεοπροβολείς, laptop και υπολογιστές που θα μπορούν να μεταδώσουν, και να δεχτούν αντίστοιχα, HD βίντεο ασύρματα μέσω του Wireless USB.

Πηγή: engadget.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια