27 Αυγούστου 2010

Gmail Call: ο αντίπαλος του Skype ή κάτι παραπάνω ;

Για όσους δεν έχετε ακούσει για αυτό, το Gmail Call είναι μια νέα υπηρεσία της Google η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Gmail να πραγματοποιήσουν δωρεάν κλήσεις από και προς Αμερική και Καναδά αλλά και να καλέσουν άλλες χώρες με πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα αν κάποιος από την Αμερική θέλει να καλέσει ένα σταθερό τηλέφωνο στην Ελλάδα θα χρεωθεί μόλις $0.02 το λεπτό ενώ για ένα κινητό στην Ελλάδα μόλις $0.17 το λεπτό.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Skype.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτές τις εξωφρενικά χαμηλές τιμές και τις δωρεάν κλησεις;

Σύμφωνα με το gizmodo.com και συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτό το άρθρο η Google αποφάσισε να λανσάρει αυτή την υπηρεσία επειδή θέλει να χρησιμοποιήσει τις εκατομμύρια κλήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω αυτής της υπηρεσίας της ώστε να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για την επερχόμενη υπηρεσία της που θα επιτρέπει την αναζήτηση μέσω φωνής.
Η Google, δηλαδή, θα καταγράφει τις λέξεις από τις συνομιλίες των χρηστών του Gmail Call και θα τις αντιστοιχίζει σε γραπτές λέξεις ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση φωνής που θα υπάρχει στην φωνητική της αναζήτηση.

Η ίδια η Google πάντως σε μια απάντηση της στο gizmodo αρνήθηκε ολόκληρη την παραπάνω θεωρία γράφοντας:
"Actually, it is about free calls. We're not using call phones in Gmail to improve our voice search features. The revenue from international calling will cover the costs of free calls, and we'd encourage you to give your friends overseas a ring!"

Εσείς ποια από τις δύο απόψεις υποστηρίζετε, της Google ή του Gizmodo;

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια