23 Αυγούστου 2010

Νέοι επεξεργαστές για τις φορητές μας συσκευές


Η γνωστή κατασκευάστρια επεξεργαστών για κινητές συσκευές, Qualcomm, ανακοίνωσε ότι μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε θα κυκλοφορήσει το νέο τσιπ επεξεργαστών της σειράς Snapdragon, το QSD8672, το οποίο μάλιστα θα είναι κατασκευασμένο στα 45nm ενώ θα διαθέτει δυο πυρήνες χρονισμένους στα 1.5GHz.
Επιπλέον διαθέτει πλήρη εγγενή υποστήριξη Full HD 1080p video και έξοδο HDMI στις κινητές συσκευές που θα το διαθέτουν.
Τέλος για την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας ο επεξεργαστής αυτός θα μπορεί να απενεργοποιεί πλήρως τον ένα πυρήνα όταν δεν απαιτείται η παραπάνω υπολογιστική ισχύς του ενώ ο άλλος θα λειτουργεί σε αυτόματα ρυθμιζόμενη συχνότητα.

Στην αντίπαλη όχθη τώρα, η Intel, ανακοίνωσε και αυτή με την σειρά της την κυκλοφορία του νέου της επεξεργαστή Intel Atom N550, του διάδοχου δηλαδή του Ν450 που διαθέτουν τα περισσότερα netbook σήμερα.
Και αυτός ο επεξεργαστής θα είναι χρονισμένος στα 1,5 GHz και θα διαθέτει δύο πυρήνες.
Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι υποστηρίζει μνήμες DDR3, έχει 1MB Level 2 (L2) Cache και διαθέτει τεχνολογία Hyper Threading. Εξαιτίας της τελευταίας μάλιστα θα αναγνωρίζεται ως τετραπύρηνος επεξεργαστής από το λειτουργικό σύστημα. Έτσι λοιπόν θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή Full HD video και το multitasking χωρίς προβλήματα.
Τέλος η Intel ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση δεν θα είναι αυξημένη σε σχέση με τον N450.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια