2 Ιουλίου 2010

Ομαδικές αγωγές κατά της Apple [+update]

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νέο iPhone 4 οδήγησε πολλούς αγοραστές του να κινηθούν δικαστικά εναντίων της Apple κατηγορώντας την ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει το iPhone 4 λόγω λανθασμένης κατασκευής της κεραίας του.

Η Apple αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. «Το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα», αναφέρει το κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple για «απάτη λόγω απόκρυψης, εσκεμμένη παραπλανητική παρουσίαση και αμέλεια».

Στην αγωγή τους οι εκνευρισμένοι κάτοχοι του iPhone4 επισημαίνουν ακόμα ότι η Apple απέτυχε να προσφέρει τεχνική υποστήριξη για το προϊόν της. Αντί αυτού πρότεινε στους αγοραστές της τις εξής τρεις επιλογές: 1)να «κρατούν τα τηλέφωνά τους με διαφορετικό τρόπο»,όπως διατάχθηκαν από τον Steve Jobs, 2)Να πληρώσουν 10 δολάρια για να επιστρέψουν τη συσκευή στο κατάστημα ή 3)Να αγοράσουν τη λαστιχένια θήκη της Apple, που λύνει το πρόβλημα λήψης και κοστίζει 30$.


Update: Παράλληλα η Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την λήψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο νέο iPhone αλλά αποδίδει το πρόβλημα σε λάθος στο software και συγκεκριμένα στον αλγόριθμο που υπολογίζει την ένταση του σήματος και την απεικονίζει με πέντε μπάρες. Η Apple ισχυρίζεται όμως ότι θα λύσει το πρόβλημα με επερχόμενο software update. Άξιο είναι όμως να σημειωθεί ότι ακόμα και αν το πρόβλημα οφείλεται πραγματικά σε λάθος στον σχεδιασμό του iPhone η Apple πολύ δύσκολα θα το παραδεχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια