19 Ιουνίου 2009

Formula 1 τέλος ;

"Η ημέρα που η Formula 1 χωρίστηκε στα δύο έφτασε"

διαμάχη ανάμεσα στις ομάδες που απαρτίζουν τη FOΤΑ και τη FIA στάθηκε τελικά αδύνατο να λυθεί με την εύρεση συμβιβαστικής λύσης και έτσι -μοιραία- επήλθε η ρήξη. Μετά την 4ωρη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των ομάδων της FOTA (Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Brawn, Red Bull και Scuderia Toro Rosso) στο εργοστάσιο της Renault. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τη στάση της FIA και όχι απλώς δεν θα τρέξουν στη Formula 1 το 2010 αλλά θα ξεκινήσουν δικό τους -ξεχωριστό- πρωτάθλημα.
"

Πηγή: msfree.gr

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε αρχικά όταν η FIA αποφάσισε να ορίσει ως ανώτατο χρηματικό όριο που μπορεί να ξοδέψει μια ομάδα σε μία σεζόν στα 45 εκατομύρια και συνεχίστικε όταν η FIA παρακράτησε από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων χρήματα που οφείλονται στις ομάδες.

Είναι λοιπόν σίγουρο πλέον ότι η Formula 1 αλλάζει. Ίσως του χρόνου να βλέπουμε το πρωτάθλημα της FOTA ενώ η Formula 1 θα έχει χάσει πια την σημασία της, ίσως και όχι...

Update: "Η FIA στη λίστα συμμετοχών που εξέδωσε στις 12/6 περιλαμβάνει τις Ferrari, Red Bull και Toro Rosso ως κανονικούς συμμετέχοντες, με τον ισχυρισμό ότι έχει συνάψει μαζί τους δεσμευτικά συμβόλαια από το παρελθόν. Επίσης, ο Bernie Ecclestone, έχει απειλήσει ανοιχτά ότι θα κάνει αγωγές και θα ζητήσει δυσθεώρητες αποζημιώσεις αν οι ομάδες προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση. Επομένως, έχουμε μπροστά μας μια μακρά δικαστική διαμάχη."

Πηγή update: msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια