2 Νοεμβρίου 2008

O Hamilton (!) πρωταθλητής της Formula 1

απογοήτευση από τον Massa

Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Hamilton στον τελευταίο αγώνα της Formula 1, στην Βραζιλία, για την φετινή σεζόν.

Έπειτα από έναν πραγματικά απρόβλεπτο και δραματικό αγώνα, γεμάτο αγωνία και συγκίνηση ο Hamilton, που τερμάτισε 5ος πήρε μέσα από τα χέρια του αντιπάλου του, Felipe Massa, τον τίτλο καθώς η βαθμολογική διαφορά τους είναι 1 βαθμός.

Λίγα λεπτά πριν λήξει ο αγώνας, καθώς απόμεναν 8 γύροι όλα κυλούσαν ομαλά υπέρ του Hamilton καθώς βρισκόταν στην 5η θέση. Πίσω του ήταν ο Sebastian Vettel. Λίγο πριν (7 γύροι απέμεναν) είχαν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες. Η κατάταξη ήταν Massa, Alonso, Raikkonen, Glock, Hamilton, Vettel. Τότε εξαιτίας ενός γλυστρήματος του Hamilton, τρείς γύρους πρίν το τέλος, ο Vettel βρήκε την ευκαιρία και τον προσπέρασε. Αυτό σημάινει ότι αν η κατάταξη έμενε έτσι τότε πρωταθλητής θα ήταν ο Massa, αφού θα ισοφάριζαν βαθμολογικά Massa και Hamilton και ο πρώτος θα είχε μια περισσότερη νίκη.

Τα πράγματα όμως δεν έγιναν έτσι ! Λίγα δευτερόλεπτα πρίν την λήξη του αγώνα και αφού οι τρείς πρωτοπόροι είχαν ήδη τερματίσει ο Glock για άγνωστο λόγο επιβράδυνε με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο Vettel καθώς και ο Hamilton.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Hamilton τελικά να τερματίσει 5ος με ένα βαθμό περισσότερο από τον Massa.

Η...τύχη ευνόησε τον Hamilton αυτή τη φορά και τον ανέδειξε προταθλητή της Formula 1 για το 2008.

Το πρωτάθλημα κατασκευαστών το κατέκτησε η Ferrari με 21 βαθμούς διαφορά από την McLaren.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια