9 Νοεμβρίου 2008

Joost ? Τί είναι πάλι τούτο ;

To Joost είναι μια ακόμα υπηρεσία iptv, δηλαδή είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό δίκτυο τηλεόρασης που προσφέρει τηλεοπτικά προγράμματα με ποιότητα τηλεοπτικού σήματος. Οι δημιουργοί του είναι ο Niklas Zennstrom και ο Janus Frids, οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το γνωστό σε όλους μας KazaA καθώς και το Skype !

Η βασική διαφορά της iptv από την κλασσική τηλεόραση είναι ότι στην iptv υπάρχει αυτό που αποκαλείται video on demand, δηλαδή η δυνατότητα να διαλέγουμε εμείς οι ίδιοι τι θα δούμε και πότε θα το δούμε !

To Joost σήμερα δεν διατίθεται πία ως εφαρμογή, όπως κατά την beta λειτουργία του, αλλά μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του από την ιστοσελίδα του joost.com. Την πρώτη φορά που θα επισκευτείτε την παραπάνω σελίδα θα σας ζητηθεί να γίνει εγκατάσταση του Joomla Plugin ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε τα βίντεο της υπηρεσίας.

Μπορείτε βέβαια να γίνετε και μέλη της υπηρεσίας έτσι ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να φτιάξετε τα δικά σας κανάλια, δηλαδή κάτι σαν playlist με το αγαπημένο περιεχόμενο σας.

Στο περιεχόμενο του Joost συγκαταλέγονται επεισόδια γνωστών σειρών όπως είναι οι: Top Gear και Happy Tree Friends. Το Joost επίσης συνεργάζεται με γνωστά αμερικάνικα κανάλια όπως τα: MTV, Comedy Central, CNN, Sony Pictures television, CBS, και National Geographic.
Επίσης το Joost είναι μια πολύ καλή πηγή για να δείτε νέα video clip των αγαπημένων σας καλλιτεχνών !

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε ! Άλλωστε είναι μια εναλλακτική λύση για όσους εκνευρίζονται βλέποντας ελληνικά κανάλια ;)

3 σχόλια:
Γράψτε σχόλια
 1. Σε Linux υπάρχει ; Αν δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή μου είναι άχρηστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ούπς, βιάστηκα να απαντήσω.

  Δεν είδα πως τώρα μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενο του Joost online.

  Γίνεται όμως να κατεβάσεις -αν υπάρχει-, αν θελήσεις την εφαρμογή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή. Βέβαια είναι η παλιά έκδοση και δεν θα κυκλοφορήσουν νεότερες. Ακόμα η εφαρμογή είναι μόνο για Windows.

  Παραθέτω και το link: http://www.softpedia.com/get/Internet/Internet-Radio-TV-Player/Joost.shtml

  ΑπάντησηΔιαγραφή