27 Οκτωβρίου 2008

Intel Nehalem (Core i7) στις 17 Νοεμβρίου

Οι νέα σειρά τετραπύρηνων επεξεργαστών της Intel, ονομαζόμενοι και Intel Core i7 (οικογένεια Nehalem), θα εμφανιστεί στις 17 Νοεμβρίου στα ράφια των καταστημάτων για πρώτη φορά.

Οι επεξεργαστές Core i7 έχουν μια ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική. Συγκεκριμένα ενσωματώνουν τον ελεγκτή μνήμης (όπως και οι επεξεργαστές της AMD) ο οποίος μέχρι τώρα βρισκόταν πάνω στο motherboard. Επίσης είναι κατασκευασμένοι σε κλίμακα ολοκλήρωσης 45nm.
Ενσωματώνουν και πολλές άλλες τεχνολογίες όπως το γνωστό HyperThreading που υπήρχε στους Pentium 4, με την χρήση αυτής της τεχνολογίας επιτυγχάνετε ο διπλασιασμός των threads με σκοπό την μεγιστοποίηση των επιδώσεων σε multi-threading καταστάσεις.

Μια ακόμα τεχνολογία που προτοεμφανίζετε στους Core i7 είναι η τεχνολογία επικοινωνίας διαύλου Quickpath Interconnect η οποία αντικαθιστά το FSB και είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία τών τεσσάρων ανεξάρτητων πυρήνων με το υπόλοιπο σύστημα.

Τέλος διαθέτουν για πρώτη φορά λανθάνουσα μνήμη τρίτου επιπέδου (L3 cache) μεγέθους 8MB και μια νέα τεχνολογία με την ονομασία Dynamic Speed Technology η οποία αναλαμβάνει τον υπερχρονισμό (!) του επεξεργαστή όταν απαιτείται

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια