13 Σεπτεμβρίου 2008

Έλληνες χάκερ επιτέθηκαν στα κομπιούτερ του LHC

Έλληνες χάκερ επιτέθηκαν την Τετάρτη (10/09) στις 3:00 το πρωί σε ένα από τα site του CERN (cmsmon.cern.ch). Αυτή η ομάδα χάκερ αυτοαποκαλούμενη ως "Greek Security Team" ή αλλιώς GST επιτέθηκε στο παραπάνω site το οποίο είναι ένα βήμα πρίν το σύστημα που ελέγχει έναν από του ανιχνευτές σωματιδίων του LHC, τον CMS που είναι υπεύθυνος για την ανάλυση των αποτελεσμάτων της σύγκρουσης.

Οι χάκερ με αυτή την επιθεσή τους κατάφεραν όχι μόνο να αλλάξουν το site με δικό τους (βλ. εικόνα) αλλά και να καταστρέψουν ένα αρχείο του CERN και φυσικά να αφήσουν πίσω τους πολλά άχρηστα αρχεία. Το site φυσικά είναι ακόμα εκτός λειτουργίας μέχρι να εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλές να ξανανέβει. Οι επιστήμονες πάντως λένε ότι δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στο όλο σύστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους επιστήμονες στο CERN χαρακτήρισε το γεγονός απλά ως μια "τρομακτική εμπειρία".

Δείτε ολόκληρη την σελίδα όπως ήταν μετά την επίθεση εδώ

Πηγή: Engadget

GST και όλοι εσείς οι κινδυνολόγοι εκεί έξω να επισκέπτεστε αυτή την σελίδα κάθε μέρα! Α και είπαμε στις 21 Οκτωβρίου να έχετε τα φυλαχτά σας μαζί σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια