3 Σεπτεμβρίου 2008

Google Chrome: ο browser της Google

Το Google Chrome είναι ένας browser (πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο) που έφτιαξε η Google με σκοπό την πιο εύκολη, γρήγορη και ασφαλή χρήση του ιστού, με λιτή σχεδίαση χωρίς εμπόδια.

Μία ιδιαιτερότητα του Chrome είναι ότι αντί να έχει ξεχωριστά πλαίσια για το ιστορικό, για την αναζήτηση και για την γραμμή διευθύνσεων έχει ένα και μόνο πλαίσιο στην θέση της γραμμής διεύθυνσης που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες περιήγησης. Επίσης σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει και η δυνατότητα πρότασης σελίδων καθώς πληκτρολογείτε (λειτουργία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον Firefox 3).

Πατώντας "νέα καρτέλα" θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα όπου θα έχετε ένα οπτικό δείγμα των ιστοτόπων που επισκέπτεστε συχνότερα, των μηχανών αναζήτησης που χρησιμοποιείτε περισσότερο, των σελίδων στις οποίες προσθέσατε σελιδοδείκτη πρόσφατα και των τελευταίων καρτελών που κλείσατε. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να "σύρετε" μια καρτέλα εκτός του browser για να δημιουργήσετε ένα νέο παράθυρο.

Ακόμα με την χρήση των συντομεύσεων εφαρμογών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία της Google (π.χ. Gmail) χωρίς να ανοίξετε τον browser και να πληκτρολογίσετε την σελίδα της υπηρεσίας.

Ο Chrome επίσης διαθέτει μία λειτουργία ανώνυμης περιήγησης όπως αυτή του Internet Explorer 8 Beta 2 (In private) κατά την οποία οι σελίδες που επισκέπτεστε δεν καταγράφονται στο ιστορικό και νέα cookies δεν λαμβάνονται.

Τέλος ο Chrome διαθέτει άμεση πρόσθεση σελιδοδεικτών (παρόμοια με του Firefox 3), εύκολη εισαγωγή σελιδοδεικτών και αποθηκευμένων κωδικών από άλλους borwsers αλλά και διακριτική διαχείριση λήψεων η οποία σας ενημερώνει για την πρόοδο των λήψεών σας στο κάτω δεξί μέρος του browser.

Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση του Google Chrome από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Γράψτε σχόλια